neděle 7. října 2012

Kuřecí prsa s brambory, dýní a bylinkovým jogurtem

Taky se vždy v neděli chcete pořádně, zdravě nadlábnout? :) Jestli ano, přináším vám skvělý recept, na kterém si vždy strašně pochutnám :)


Budeme potřebovat (2 porce):
500 g brambor
400 g kuřecích prsou
150 g dýně Hokaido
1 kelímek bílého jogurtu
1/2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky majoránky
1/2 lžičky bazalky
1/2 lžičky petrželky
1/2 lžičky pažitky
sůl
pepř

Nejprve smícháme bílý jogurt s petrželkou a pažitkou, osolíme a opepříme podle chuti a necháme v lednici. Olivový olej smícháme s majoránkou a bazalkou.
Brambory nakrájíme na malé kousky a předvaříme, asi 5 minut. Poté je i s kousky dýně vložíme na plech s pečícím papírem a potřeme bylinkovým olejem. Pečeme asi 35 minut, dokud nejsou brambory zlaté.
Kuřecí prsa potřeme zbytkem oleje a připravíme na pánvi.
Poté servírujeme vše pospolu, viz. foto.

Je to opravdu jednoduchý a chutný recept, vždy mám maso udělané první a nemůžu se dočkat až vytáhnu z trouby ty brambory s dýní, jak to voní :))

Žádné komentáře:

Okomentovat