Původně pochází z Kavkazských hor a její stáří se odhaduje na 5000 let. Její vzhled připomíná květák a strašně rychle se množí :)
Jak se vůbec kefír připravuje?
Stačí zalét houbu mlékem a nechat "zrát" do požadované hustoty. Čím máte tučnější mléko (nejlépe nepřevařené), tím bude výsledná konzistence hustější. Houbu pak stačí jen opláchnout a zalét zase čerstvým mlékem. Já používám obyčejné 1,5% mléko a kefír je skoro jako z obchodu, navíc ještě zdravější :)POZOR! Houba nesmí přijít do kontaktu s kovem! Proplachujeme ji tedy pomocí umělých sítek.
Na dva hrnky kefíru:
* 1 - 2 polévkové lžíce kefírových houbiček* 1/2 litru mléka
Nejen, že skvěle chutná, má i řadu pozitivních účinků na lidský organismus.
Doporučuje se pít ráno na lačno, nebo večer před spaním.
Kde ji sehnat?
Já ji dostala od známé, ale na internetu ji prodává hodně lidí za pár kaček.
Já ji dostala od známé, ale na internetu ji prodává hodně lidí za pár kaček.
nikdy jsem o tom neslyšela ,vypadá to zajímavě :D
OdpovědětVymazat